Om fatt.no

Fatt.no er en en ressursside for elever og lærere på ungdomsskolen og videregående, startet av to erfarne ungdomsskolelærere. Ideen er å gjøre det kompliserte lettFATTelig og engasjerende. Det kommer til å bli lagt ut artikler, presentasjoner, videoer, tester og interaktivt innhold. Det er beregnet både på de elevene vi har og andre som måtte interessere seg for dette, enten det er foresatte, andre lærere eller hvem som helst.

Materiale blir lagt ut når elevene har behov og lærerne har tid. Det vil si at noe av materialet er mer kortfattet og upolert enn annet, og en god del har ikke blitt lagt ut ennå. Dette er en side i konstant utvikling.

Hva er vitsen med denne siden  når internett er full av informasjon og stoff av alle slag?

Mye kvalitetsinformasjon er kun tilgjengelig på engelsk og/eller skrevet på en måte og med en lengde som gjør at det er ubrukelig for elever. Svært mye informasjon finnes også i papirbaserte lagringsmedier for tekst (såkalte bøker). FATT.no skal gjøre jobben med å finne, sortere og gjøre forståelig denne informasjonen, og samle den på ett sted.

Ikke minst skal FATT velge ut det som er aller mest relevant for ungdomsskoleelever. Det vil derfor være hovedvekt på materiale som hjelper elever å forstå og få oversikt over det som er i læreplanen i fagene sine. Målet er rett og slett å hjelpe elever til å få gode karakterer, spesielt på 10. trinn. Det vil komme materiale som dekker «basics» – det du trenger for å få 3 og mer – og mer avansert stoff – med mer dybde og refleksjoner, som hjelper deg å få 5 eller 6.

I første omgang vil det være stoff i fagene samfunnsfag, engelsk og KRLE. Siden slik den er nå, er laget av Haavard Pettersen (samfunnsfag og engelsk) og Svenning Bernstrøm (KRLE og noe samf.) , lærere ved Ris ungdomsskole i Oslo. Etterhvert vil det forhåpentligvis komme flere andre bidragsytere.

 

Bilde fra mindzette.com
«Ah – NÅ fatter jeg det!»Foto: mindzette.com

 

One Reply to “Om fatt.no”

Legg igjen en kommentar